Články autora Káťa M.

pes plave pro vodní hračku

Plovací vesty - módní doplněk, nebo nutnost?

Koupací sezóna začíná a my stále častěji hledáme vodu, ve které bychom se mohli koupat jak my, tak naše dvě fenky. Mary je na sebe ve vodě velmi opatrná, většinou se drží v místech, ve kterých stačí. Za to Roxy, ta je hotová potápka. Aportovat ve vodě by vydržela celé hodiny. Pro zápal do aportování však není schopna sama odhadnout, kdy už má dost. Hrozí u ní tak, že při cestě za aportem chytí křeč, nebo se vysílí. Právě pro takto zapálené psy je plovací vesta velmi vhodným doplňkem, který jim může zachránit život.

pitbulka ve sněhu s širokým obojkem v kabátku

Syndrom mrtvého ocasu

Setkali jste se někdy u psa se syndromem mrtvého ocasu? Možná ano a ani o tom nevíte. Přečtěte si, jak se tento zdánlivě mrtvý ocas u psa projevuje, jak k němu může pejsek přijít a jak ho řešit.

dívka je v lese s dvěma psy a s jedním se přetahuje o hračku Akinu

Motivujeme pozitivně s hračkou

Motivace je základ úspěchu! Jak správně motivovat pamlskem jsme probrali v minulém článku. V tom dnešním se pobavíme o tom, že motivovat lze i hračkou.

bígl dostává z ruky paničky pamlskek Akinu ve tvaru srdíčka

Motivujeme pozitivně s pamlsky

Všichni dobře víme, že když jsme pozitivně motivováni, dělá se nám všechno lépe. A platí to i pro čtyřnohé miláčky. Jak s pejsky pracovat, jak a čím je motivovat a čím odměňovat?

rodina (muž, žena, 2 děti) mají piknik a mezi sebou psa labradora

Plánujete nového člena rodiny?

Jaro je v plném proudu, všude se to hemží mláďátky a vy uvažujete o pořízení štěňátka? Skvěle! Pes je nejlepším přítelem člověka. Před jeho pořízením je však důležité odpovědět si na několik otázek. Mám na pejska dostatek volného času? Dostatek financí? Dostatek místa?Nového parťáka si pořizujeme na několik let, je to živá bytost a bude mít v životě jen nás. Je tedy na nás, abychom pro něj zařídili ten nejlepší život.

podleská voříškiáda a pes v tunelu při agility

Podleská voříškiáda

Znáte ten pocit, když vám v sobotu zazvoní budík v šest ráno?Ve finále z postele vylétnete v půl sedmé, čapnete termosku s kafem, popadnete psy a nasedáte do auta, které jste si (díky bohu) prozíravě připravili den předem. Ono se řekne „jeď se stánkem na akci“ ale co to doopravdy obnáší? Někdo musí skladníkům říct co chce na akci vézt, ti mu to připraví na paletu, ten někdo to pak musí naložit do auta, dovézt na místo určení, kde postaví stánek, navěsí zboží na stojany, dodá cenovky, otře pot z čela a s úsměvem na tváři očekává první zvědavé účastníky akce, kteří přijdou omrknout novinky v sortimentu.

panička jde venčit na vodítku ve městě svou fenku yorkšíra a má na sobě obleček

Oblékat či neoblékat?

Ti, co si myslí, že psi jsou stejně jako vlci zvyklí na nízké zimní teploty, jsou vedle jak ta jedle. Zatímco vlci poslední tisícovky let žijí stále stejným způsobem, psi se postupně domestikovali a zvykali si na teplo lidského obydlí.

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie